Vse kategorije
Zadeva

Stanovanjski strešni PV

Čas: 2022-12-22 Ogledi: 69

Fiksni nastavljivi nosilec je namenjen občasnemu prilagajanju kota nagiba fiksnega nosilca na prelomni točki spremembe vpadnega kota sonca, da se poveča absorpcija neposredne sončne svetlobe in izboljša proizvodnja energije pod pogojem, da so stroški nekoliko višji kot pri fiksnem nosilcu.

Ker se na isti lokaciji v enem dnevu kot višine sonca nenehno spreminja, se spreminja tudi kot nagiba fotonapetostnega niza v različnih časih za sprejem največjega sončnega sevanja, za fotonapetostni sistem, povezan z omrežjem, je fiksni kot nagiba fotovoltaičnega niza običajno izbrano skozi vse leto za sprejem največje količine sevanja pod kotom, fiksno nastavljivo temelji na fiksni vrsti, v različnih mesecih ali različnih letnih časih za prilagoditev kota za izboljšanje proizvodnje energije.

PV sledilni sistem združuje strukturno mehaniko, mehaniko tekočin, mehanski pogon, zavorni sistem, elektronski nadzor in drugo multidisciplinarno strokovno znanje, lahko uresniči PV modul, ki sledi vrtenju sonca, in močno izboljša učinkovitost fotovoltaične proizvodnje energije in v primerjavi z enako velikostjo fiksne elektrarne V primerjavi s fiksnimi elektrarnami enake velikosti se lahko zmogljivost proizvodnje električne energije poveča za 5% do 25% (določeno glede na svetlobo različnih območij). Prav tako je stabilen pri delovanju in nizkih stroških vzdrževanja.

Sistem sledilnih nosilcev je sestavljen iz treh delov: sistem nosilcev, pogonski sistem in elektronski nadzorni sistem.

Električni krmilni sistem vključuje predvsem električno krmilno omarico, komunikacijsko krmilno omarico in senzor hitrosti vetra ter platformo v oblaku.

Pogonski sistem vključuje predvsem elektromotor, blažilnik, menjalnik, ležaj, sedež ležaja itd. Podporni sistem vključuje predvsem stebre, prečne nosilce, grede itd.  

Naše podjetje lahko nudi storitve oblikovanja sistema sledenja glede na potrebe strank.

1
2
3
4

Vroče kategorije