Vse kategorije
Zadeva

Talna parkirna lopa

Čas: 2022-12-22 Ogledi: 64

V srednjih zemljepisnih širinah sta ti dve vrsti oklepajev postavljeni drugače. Fiksni nosilec in fiksni nastavljivi sta obrnjena v smeri sever-jug, sledilni nosilec pa je obrnjen v smeri vzhod-zahod. Pozimi je tudi proizvodnja električne energije manjša kot pri fiksnem nosilcu. Če ste na območju nizke zemljepisne širine, bo sledilni nosilec ustvaril več energije kot fiksni nosilec.

Fiksni nastavljivi nosilec je za občasno prilagajanje kota nagiba fiksnega nosilca na prelomni točki spremembe vpadnega kota sonca, da se poveča absorpcija neposredne sončne svetlobe.  

Fiksni nastavljivi nosilec temelji na fiksnem nosilcu, kot pa se prilagodi v različnih mesecih ali letnih časih, da se poveča proizvodnja električne energije.

Na našem testnem območju smo namestili tudi dve vrsti ročno nastavljivih nosilcev, ki so po videzu podobni nosilcem za sledenje, obrnjeni v različne smeri, z enako mehansko strukturo in jeklenim materialom.

Glavna razlika je v tem, da se nosilec za sledenje samodejno krmili, medtem ko je z ročno nastavljivim nosilcem umetno nastavljen položaj PV panela.

Glavna razlika je v tem, da se nosilec za sledenje samodejno krmili, ročna nastavitev pa je namenjena umetni nastavitvi položaja fotonapetostne plošče. Nastavitveni položaj poletnega solsticija 15°, jesenskega enakonočja 25°, zimskega solsticija 35°, nastavljiv štirikrat na leto.

1
2
3
4

Vroče kategorije